Under semestern får vi en rejäl tillökning i dygnets alla timmar – åtminstone kan det kännas så, när vi plötsligt har massor av tid till övers. Trots att klockan inte expanderat så finns nu tid till att verkligen andas, och att uppleva sitt hem på andra sätt. När vi vanligtvis ränner omkring är det inte alltid så lätt att se – verkligen se – vår omgivning, och hur vi egentligen förhåller oss till den. Så när sommarkvällarna och mysfesterna rullar runt är chansen inte helt otrolig att du sitter eller står i badrummet och gnolar för dig själv, samtidigt som tankarna börjar vandra mot idéer om att renovera just detta rum. Visst vore det faktiskt snyggare med lite nytt kakel? Eller att byta ut hela duschutrymmet, det som är så slitet? Kanske lite nya badrumsmöbler?

Det kan vara rekommenderat att stanna precis där, särskilt om du råkar ha ”en hutt i ena benet, en i den andra”, men att slå klackarna i kaklet är ingen dum idé – faktum är att nytt kakel är en av de bästa sätten att få ett lyft på hela badrummets interiör. Särskilt om du idag har ett badrum som helt saknar kakel eller som är halvkaklat kan en svängom till helkalkat vara rena magin för trivseln och utseendet. Det finns dock vissa saker att tänka på, och som är värdefulla att ha i bakfickan när du gör slag i saken. Vi listar:

  1. Ta ut svängarna – men inte för mycket

    Kakel är som bekant tidslöst, men det innebär inte att all kakeldesign är det. Det finns idag tusentals (och kanske ännu fler än så) färger, former och stilar som du kan grotta ner dig med för att skapa exakt det badrum du vill ha. Tänk däremot på att du inte är ensam om att vistas i badrummet, och att såväl trender som våra egna preferenser förändras med åren. Det kan därför vara nog så viktigt att inte falla helt för infall, och vad som är modernt just nu, när du vill att ditt badrum Bromma ska vara lika tilltalande om fem och tio år framöver. Tänk långsiktigt, och hitta den gyllene medelvägen med eventuella familjemedlemmar innan du köper.

  2. Köp rätt kvalitet från början och slipp huvudvärken

    Att göra en rejäl badrumsrenovering Stockholm är en utmaning, och det är lätt att stå i butiken och tänka att billigt är bättre. Det finns visserligen vissa märken och designer som är väldigt prisvärda även i budgetklassen, men generellt sett rekommenderar vi att du låter en auktoriserad firma göra jobbet, eller vara delaktig när du väljer kakel. De har stenkoll på vad du behöver för att göra badrumsrenoveringar Stockholm, även om det gäller badrumsrenovering Solna.

  3. Anlita rätt hjälp (innan problemen uppstår)

    Att göra renoveringen själv eller med hjälp av en ”kunnig kompis” låter kanske bra, men risken är att det blir en både krävande, jobbig och dyr historia. Alla typer av renoveringar i ditt hem skall utföras fackmannamässigt, särskilt om du bor i hyresrätt – och om ditt resultat inte matchar standarden kan eventuella bovärdar, bostadsföreningar eller försäkringsbolag sätta sig emot. Just våtrum är en känsligare typ av rum att renovera och återställa, eftersom det finns en risk för fuktskador och andra problem. Inte minst är risken för att det helt enkelt går sönder – att det blir problem med microcement badrum, att kakelfogar släpper eller att kakel helt enkelt lossnar, betydligt större när du gjort jobbet själv. Med tanke på alla faktorer som spelar in och den tid du sparar när du inte gör jobbet är det i slutändan den mest prisvärda vägen att gå, och du kan dessutom sova gott om natten när arbetet är klart. Gör dig själv en tjänst och renovera Stockholm rätt från början!